eXplain

eXplain augustus 2019

TVM verzekeringen handelt al geruime tijd ruitschades af via het netwerk en proces van Glasgarant. Per 1 september 2019 treedt TVM ook toe tot Schadegarant. Vanaf dat moment zal TVM binnenkomende autoschades verwerken via het netwerk en proces van Schadegarant.

TVM verzekeringen treedt toe tot Schadegarant

Gezien de goede ervaringen met het afhandelen van ruitschades via Glasgarant is de uitbreiding naar Schadegarant voor TVM een logische stap. TVM verzekert op het gebied van rijdend materieel voornamelijk vrachtwagens en opleggers en heeft daardoor een relatief kleine personenautoportefeuille. Desondanks verwacht TVM vanwege de netwerken en gestroomlijnde processen van Schade- en Glasgarant voordelen te behalen qua efficiency. 

Schademeldingen vanaf 1 september 2019
Vanaf 1 september 2019 kunnen er in eXchange Schadegarant schademeldingen voor TVM aangemaakt worden. TVM is te selecteren onder de NL-code 214. Deze code correspondeert met de NL-code die op de groene kaarten van TVM vermeld staat.   

Geen verschil
Door het toetreden van TVM tot Schadegarant zijn de verzekeraars die deelnemen aan Schadegarant precies gelijk aan de verzekeraars die deelnemen aan Glasgarant. Binnen het nieuwe samenwerkingsmodel, dat op 1 januari 2020 van start gaat, hoeft dus geen rekening gehouden te worden met verschillende verzekeraars voor Schadegarant en voor Glasgarant.

• Website Schadegarant • Contact Schadegarant • Website Glasgarant • Contact Glasgarant