eXplain

eXplain augustus 2010

eXchange vervangt SCREEN
eXchange voor auto(schadeherstel)bedrijven met de herstelfunctie
eXchange voor dealerbedrijven en merkerkend reparateurs met de distributiefunctie
eXchange voor Glasgarant

eXplain

eXplain is de nieuwe nieuwsbrief van Stichting Schadegarant én Stichting Glasgarant voor aangesloten auto(ruit)schadeherstelbedrijven, dealers en merkerkend reparateurs. Via eXplain worden belanghebbenden op de hoogte gehouden van nieuws omtrent de afwikkeling van carrosserieschade onder Schadegarantvoorwaarden en ruitschade onder Glasgarantvoorwaarden.

0710shblogoexchange.gifeXchange vervangt SCREEN

Zoals u weet, is Schadegarant bezig het huidige SCREEN te vervangen door eXchange. De afgelopen maanden hebben wij u hiervan op de hoogte gehouden via e-mails/e-Nieuws/eXplain en de website van Schadegarant.

Met deze ‘eXplain’ bevestigen wij de definitieve planning: vanaf 13 september 2010 kunnen geen nieuwe dossiers in SCREEN meer worden ingevoerd maar wordt uitsluitend eXchange hiervoor gebruikt. Alle dossiers die vóór 13 september ingevoerd zijn, worden in SCREEN afgehandeld waardoor SCREEN op deze manier uitgefaseerd wordt. Eind september 2010 is SCREEN niet meer toegankelijk voor auto(schadeherstel)-bedrijven.

Vanaf 13 september 2010 kunt u via www.exchange.nl toegang krijgen tot eXchange. Hiervoor heeft u een inlognaam en een wachtwoord nodig.

Uw inlognaam en wachtwoord worden binnenkort naar u toegestuurd. Bewaar deze informatie goed, accountinformatie wordt éénmalig verstrekt.

eXchange voor auto(schadeherstel)bedrijven met de herstelfunctie

Voor informatie over een eventuele koppeling van uw automatiseringspakket met eXchange verwijzen wij u naar uw leverancier. Indien uw pakket (nog) geen koppeling met eXchange heeft dan kunt u via de webbrowser rechtstreeks in eXchange werken. Via e-Calc kunt u dan de calculatie aan het dossier toevoegen.

Om de overgang van SCREEN naar eXchange soepel te laten verlopen is op de website van Schadegarant de handleiding voor gebruik van eXchange al te downloaden onder het kopje 'links'.

Wij adviseren u deze handleiding vóór gebruik van eXchange te lezen.

eXchange voor dealerbedrijven en merkerkend reparateurs met de distributiefunctie

Dealerbedrijven en merkerkend reparateurs krijgen vanaf 13 september 2010 ook via www.exchange.nl toegang tot eXchange.

Dealerbedrijven en merkerkend reparateurs kunnen vanaf 13 september 2010 in eXchange schadedossiers aanmaken en toewijzen aan hun vaste Schadegarant schadeherstelpartner. Doordat de dealer/merkerkend reparateur de schade-intake doet en alle gegevens al vastlegt, geeft men goede invulling aan de distributiefunctie. Bedrijven met de distributiefunctie adviseren wij het hoofdstuk ‘Schademelding maken’ in handleiding voor gebruik van eXchange te lezen.

Voor vragen kunt u contact opnemen met uw relatiemanager of met Schadegarant via info@schadegarant.nl of 0343 – 437343.

eXchange voor Glasgarant

Eind 2010 zal GRIP ook worden vervangen door eXchange. Bedrijven met de glasherstelfunctie zullen dan ook glasschaden via eXchange kunnen afwikkelen en het hele afwikkelingsproces zal grotendeels gelijk zijn aan de afwikkeling van carrosserieschaden. De Glasgarantbedrijven worden t.z.t. hierover geïnformeerd.
Website Schadegarant Contact Schadegarant Website Glasgarant Contact Glasgarant