eXplain

eXplain augustus 2011

Livegang eXchange Glasgarant
AEGON per 1 november 2011 uit Glasgarant

Livegang eXchange Glasgarant

Na de succesvolle introductie van eXchange voor carrosserieschade (Schadegarant) is de afgelopen maanden is hard gewerkt aan de realisatie van eXchange voor glasschades (Glasgarant). Met de introductie van eXchange brengt Glasgarant de afhandeling van glasschades op een hoog niveau waarbij alle gebruikers veel voordelen zullen ondervinden. Op 3 oktober 2011 is het zover: vanaf die datum worden alle nieuwe glasdossiers afgehandeld in eXchange. GRIP blijft nog tot 1 november 2011 operationeel om lopende dossiers af te kunnen handelen. Voorafgaand daaraan wordt van 19 tot en met 30 september reeds (pilot)productie gedraaid met een beperkte groep gebruikers. Dat zijn enkele glasherstelketens en 3 verzekeraars.

Hieronder worden de voor u belangrijkste zaken op een rijtje gezet. Indien u na het lezen nog vragen of opmerkingen heeft kunt u terecht bij Stichting Glasgarant op info@glasgarant.nl of direct bij een van onderstaande personen:

Projectzaken en uitrolplanning:
Mikel Fernandes Mendes (mfm@bcase.nl) of Eric van der Wolk (evdw@bcase.nl)

Werkwijze en procedures:
Secretariaat (info@glasgarant.nl)

Aandachtspunten voor Glasgarantherstellers (niet pilot) Aandachtspunten voor Glasgarantherstellers die ook Schadegarantherstellers zijn (niet pilot)

AEGON per 1 november 2011 uit Glasgarant

Glasgarant en AEGON hebben in goed onderling overleg besloten om de samenwerking eerder te beëindigen. De samenwerking zal eindigen op 31 oktober 2011. Om de uitfasering in goede banen te leiden, vragen wij uw aandacht voor het volgende:

Tot 3 oktober 2011
Van 3 t/m 31 oktober 2011 Vanaf 1 november 2011

Tariefofferteprocedure 2012
De tariefofferteprocedure voor de maximaal te hanteren netto uur- en reparatietarieven 2012 zal in september op de inmiddels bekende manier worden gelanceerd. Autoruitherstelbedrijven kunnen, afhankelijk van hun eXperate rating, de tarieven aanpassen en deze tarieven per 1 januari 2012 toepassen in de Glasgarantcalculaties. Bedrijven met een overeenkomst ter vervulling van de glasherstelfunctie krijgen een mail met daarin de uitleg van de procedure en kunnen via deze mail naar de geautomatiseerde vragenlijst.

Jaarvergoeding 2012
De jaarvergoeding 2012 is door het bestuur van Glasgarant vastgesteld op € 320,- (excl. BTW) en zal begin januari via automatische incasso in rekening worden gebracht. Bedrijven die de met SchadeGlasgarant gesloten overeenkomst ter vervulling van de glasherstelfunctie wensen te beëindigen, dienen dit vóór 1 oktober 2011, bij voorkeur per aangetekend schijven, kenbaar te maken.

Website Schadegarant Contact Schadegarant Website Glasgarant Contact Glasgarant